Maak kennis met de Spaanse Alba

Spread the love

ALBA maakte naam in haar geboorteland Spanje met haar soulvolle stem, virtuoze gitaarvaardigheden en boeiende live-uitvoeringen als de frontvrouw van Sons of Rock, waar ze bekend stond om gitaarspelen achter haar hoofd als eerbetoon aan Jimi Hendrix.
Nadat ze de band op 16-jarige leeftijd had opgericht, ging ze in slechts een paar maanden van spelen op haar binnenplaats op de middelbare school naar duizenden spelen op Rock in Rio. Ze bleef touren door Spanje, optredend op iconische festivals en locaties zoals Mad Cool, Hard Rock Café en Sonisphere, waarbij ze de ene na de andere battle-of-the-bands won, te zien op de nationale radio en pers, en opende voor grote acts zoals The Waterboys, Raimundo Amador of Celtas Cortos.
ALBA verfijnde haar songwritingvaardigheden gedurende haar hele tijd in Sons of Rock en verzamelde in totaal 24 originele nummers verspreid over 4 studioalbums, waarvan de laatste werd geproduceerd door Grammywinner Nigel Walker. Een van haar liedjes, ‘My Name Is Lucille’, opgedragen aan B.B. King, werd opgenomen in de OST van de Canadese film ‘Moving Day’.

ALBA lanceerde haar nieuwe solo-project in 2014 met de release van ‘Alone in the Dark’, wat leidde tot haar eerste internationale tournee met data in het VK, New York en Parijs.
Nu gevestigd in Londen en met een beetje hulp van haar bandgenoten, heeft ze haar weg gevonden naar de Britse muziekscene, met optredens op beroemde grassroots-locaties zoals The Cavern Club of Ronnie Scott’s, maar ook op belangrijke festivals zoals The Fringe of The Alternative Ontsnappen.
Gewapend met haar gitaar en een trouwe fanbase, gebruikt ALBA haar muziek om het verschil te maken en het bewustzijn over sociale en milieukwesties te vergroten. Ze spreekt zich uit als een feministe en een ‘Earth Protector’. Haar crowdfunding-inkomsten gingen niet alleen naar haar nieuwe muziek, maar ook naar het ondersteunen van haar inspanningen als filantroop en doneerden aan goede doelen die klimaatverandering bestrijden.
Na het enorme succes van haar nieuwste releases ‘Heartbeat’ en ‘Leap of Faith’, geliefd bij smaakmakers en media in zowel het VK als Spanje, blijft ALBA haar muzikale horizon verbreden en richt ze zich op het vrijgeven van meer nieuwe muziek in de komende maanden .

CONTACT
Booking & Press: info@albasmusic.com Tel: +44 (0) 79 0790 4265
WEB: www.albasmusic.com
FACEBOOK: www.facebook.com/albamusicofficial
YOUTUBE: www.youtube.com/albamusic
INSTAGRAM: albasmusic
TWITTER: @AlbaMusic_
SOUNDCLOUD: www.soundcloud.com/albasmusic
SPOTIFY: ALBA
WWW.ALBASMUSIC.COM

Geef een antwoord

error

Social Media