Biography Tiya Lewis

Geboren in een familie van muzikanten, een zanger voor een moeder en een muzikant voor een vader, lag het vooruitzicht op een leven vol muziek voor het grijpen. Tiye Lewis, geboren als Tim van der Heijden, groeide op in de stad Utrecht. Als klein kind altijd naar hartelust dansen en zingen. Hij wist altijd hoe hij groot moest dromen en naar de hoogste moest streven, hoewel niet altijd de meest vloeiende koers.

Opgroeien was niet eenvoudig, je anders voelen, verkeerd begrepen. Hij wist dat hij intelligent was, maar voelde zich nooit gepassioneerd over zijn studies. Hij wist wat hij wilde in het leven, maar toen hij opgroeide met de boodschap: “Muziek is een lange, vermoeiende, onzekere weg vol uitdagingen en hoogstwaarschijnlijk teleurstellingen, om elke hoek.” Zijn vader bereikte zijn dromen nooit, waardoor Tiye het moeilijk maakte om geloof dat hij heeft wat ervoor nodig is.

Desalniettemin, na jaren reizen, verschillende colleges bijgewoond, stopte hij nooit met het schrijven van liedjes over zijn toekomst of verleden, of alle hartzeer, hartzeer en fouten. Maar tot nu toe, het voor zichzelf houden. “Nu heb ik de betekenis geleerd van: hoe kun je ooit degene worden waarvan je weet dat je het zou kunnen worden, als je het nog nooit hebt geprobeerd.” Beïnvloed door Fleetwood Mac, Johnny Cash, Jeff Buckley, Lorde en Lana Del Rey, is de muziek en het schrijven van Tiye Lewis niet bang om diep te graven, hard te slaan, je te vertellen hoe het is, de realiteit onder ogen te zien, het is prima om je te voelen stront.

Label: Key Records / Key Productions BV Producer: Marc Binnema De Parse 9C 8491 PJ Akkrum www.key-productions.nl

BARCODE : nvt, geen fysieke distributie

Bestelnummer: nvt, geen fysieke distributie

ISRC: NL-M8X-19-00006

ARTIST: Tiye Lewis Woonplaats : Utrecht Geboorteplaats en datum: Utrecht, 26-12-1994 TITLE : Is This How Stories End

TIME: 00:03:26 (HH:MM:SS)

(Componist(en): Marc Binnema (Sneek, 30-07-1997) Rogier Trampe (Stiens, 15-07-1975) Erik Grovenstein (Leeuwarden, 26-03-1993)

Tekstdichter(s): Marc Binnema (Sneek, 30-07-1997) Rogier Trampe (Stiens, 15-07-1975) Erik Grovenstein (Leeuwarden, 26-03-1993)

Facebook: https://www.facebook.com/isebel.bakkes.16

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media