Kritiek op drukbezocht optreden André Hazes in Vlaamse club

Spread the love

Volkszanger André Hazes heeft onlangs een optreden gegeven in een Vlaamse club. Op internet circuleren nu filmpjes waarop te zien is dat het erg druk was en mensen ook niet genoeg afstand hielden.

Volkszanger André Hazes heeft onlangs een optreden gegeven in een Vlaamse club. Op internet circuleren nu filmpjes waarop te zien is dat het erg druk was en mensen ook niet genoeg afstand hielden.

Zo vertelt Peter Huyck, diensthoofd Technische Diensten en Exploitatie van het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis van Aalst, na het zien van de beelden aan De Gelderlander: “Deze beelden zijn een klap in het gezicht van het zorgpersoneel en tonen aan dat voor velen de economie boven gezondheid gaat. […] Doen deze mensen dit nu om er zéker van te zijn dat de zogenaamde niet-dringende opnames en ingrepen weer uitgesteld moeten worden? Dit soort activiteiten organiseer je niet aan de vooravond van Fase 2 in de ziekenhuizen.”

De manager van club Carré, Tim Van Campenhoudt, reageert ook op de ophef: “Deze storm van kritiek is onterecht, want op deze foto’s en videobeelden zie je niet alles. Het is logisch dat mensen de leukste momenten van de avond op sociale media zetten, maar we zijn echt wel voorzichtig.”

Toch is de lokale politie een onderzoek gestart na het zien van de verontrustende beelden. “Wij kregen in de loop van zondag inderdaad melding van het feestje dat op zaterdagavond plaatsvond en zijn dan ook een onderzoek gestart naar het al dan niet naleven van de Covid-19-regels”, aldus politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

“Omdat er ook op zondagavond een activiteit in Carré op de planning stond, zijn we ook ter plaatse gaan controleren. Op dat moment was – op een kleinere inbreuk na, waarvoor ook geverbaliseerd werd – alles in orde. Het onderzoek naar de gebeurtenissen van zaterdagavond loopt nog.” De beelden van het feest zijn hier terug te zien.

Inmiddeis is op de website te lezen dat de club voorlopig zijn deuren gesloten houdt: “Carré zal gesloten zijn tot nader order. We hopen dat de regering snel doortastende ipv vrijblijvende maatregelen zal opleggen maar ondertussen laten wij ons leiden door gezond verstand. In afwachting van verder nieuws gaan wij in dialoog met het personeel & zoeken we nieuwe data voor reeds geplande evenementen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Social Media