Johnny Kay – The Twist

Spread the love

Eén van de meest veelzijdige zangers van dit moment is Johnny Kay. Zijn debuutsingle kwam uit in 2018 en was getiteld “Hasta la vista”. Een zomers, latin getint nummer. Daarna volgde “Achteraf”, een heerlijke Nederlandstalige en moderne uptempo song.

In het voorjaar van 2019 kwam hij met de prachtige ballad: “Ik kan niet leven zonder jou” en nu kiest Johnny Kay voor een lied met een duidelijke link naar het verleden. Titel van het nieuwe nummer is “The Twist”.

Het is een ode aan deze dans uit de sixties en aan de mensen die deze dans beroemd hebben gemaakt: Sam Cooke, Hank Ballard en Chubby Checker. Natuurlijk kent dit nummer een ouderwetse “twist-beat” en er kan volop worden getwist!

Het liedje is opgenomen en geproduceerd in The Office Studio Witmarsum door Dylan van der Feen. Speciale muzikale gasten op deze single zijn Hubert Heeringa op de sax en Monique Bakker verzorgde het koorwerk.

Tekst en muziek zijn van Arie Kuipers.

Naam Artiest:    Johnny Kamminga          

Woonplaats: Sneek

Geboorteplaats: Sneek

Geboortedatum: 21-10-1986

Titel: The Twist

Tekst schrijver: Arie Kuipers       

Componist: Arie Kuipers

Geboorte plaats Tekstschrijver: Makkum

Geboorte plaats componist: Makkum

Producer: D. van der Feen           

Label: Klare Taal

Lengte Nummer: 3.03

Facebook: https://www.facebook.com/kammingajohnny/

Plugging en Promotion: Annerike van de Straat

Geef een antwoord

error

Social Media